Проскубаните лъвове паднаха и от Уелс

Спорт
02:00 - 15 Октомври 2020
5121
Проскубаните лъвове паднаха и от Уелс

България претърпя поредното си футболно унижение като загуби с 0:1 от Уелс в среща от Група 4 на Лига В в турнира Лига на нациите. Мачът се разви по познат сценарий - преди месец "трикольорите" паднаха и в Кардиф с 0:1 след попадение в добавеното време на двубоя. 

Затъването на българския национален отбор продължава с пълна сила - "лъвовете" вече имат шест загуби в изиграните 8 мача под  ръководството на чичо Гошо Дерменджиев.

Отлична възможност се откри пред гостите в 19-ата минута, когато Кристиян Малинов събори пред наказателното поле Даниел Джеймс, но от прекия свободен удар Хари Уилсън стреля над вратата.
 
Отново Уилсън бе намерен с чудесен пас в наказателното поле на България, но в опита си да овладее топката, игра с ръка и това не остана скрито за рефера Агаев.


 
Едва в 33-ата минута "трикольорите" успяха да спечелят първия си ъглов удар в мача, но центрирането на Йомов бе уловено с лекота от опитния вратар Хенеси.

И тази публика е много за параолимпийците на бавноговорещия Чичо Гошо


Първата възможност през втората част се откри за гостите. Добра атака по дясното крило бе завършена от Тайлър Робъртс с находчиво центриране по земя към Норингтън-Дейвис, но той шутира високо над вратата.
 
Николай Михайлов се прояви в 53-ата минута, когато изби удар на Хари Уилсън от пряк свободен удар и посъбуди скучаещите фенове на трибуните. 
 
"Лъвовете" организираха най-опасната си атака в 54-ата минута, когато Божидар Краев остана под топката след остро центриране на Десподов от левия фланг.
 
Най-големият пропуск от началото на мача направи Раби Матондо в 74-ата минута. Той получи перфектно центриране по земя от Тайлър Робъртс отдясно, но ударът му от движение не намери очертанията на вратата на Михайлов.

Пет минути преди края "драконите" нанесоха смъртоносен удар. Нико Уилямс проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където резервата Джонатан Уилямс изпревари Терзиев и майсторски прати топката в мрежата на Михайлов за 0:1.