ПРОСТОТИЯ в Lupa.bg: Минчо Спасов искал да спре метрото с лика на Милен Цветков

Политика
14:19 - 21 Юли 2020
9250
ПРОСТОТИЯ в Lupa.bg: Минчо Спасов искал да спре метрото с лика на Милен Цветков

Поредната политическа простотия, за щастие, провалена в зародиш - бунтарят от протестите и бивш депутат Минчо Спасов поискал да спре метрото с лика на покойния журналист Милен Цветков в ръце. Новината съобщи пред Lupa.bg разследващият журналист Петър Бучков, пряко ангажиран с последствията около кончината на тв легендата Милен Цветков.

„Правозащитникът Минчо Спасов, който обяви, че е спрял метрото от уважение към гражданите, неотдавна е поискал да използва лика на журналиста за флаг на политическата си активност. Сторил го е писмено до единствения пълнолетен наследник на чепатия журналист - дъщеря му Калина Цветкова, която е стажант юрист в Нидерландия.

Младата дама му е отказала. И слава Богу. Представете си ликът на Милен Цветков като флаг на спирачи на метрото с адвокат Мая Манолова!?”, ядосва се Петър Бучков, съпруг на известния правозащитен адвокат Надежда Ковачева.

По-рано днес стана ясно, че екс депутатът Минчо Спасов е бил освободен от ареста с обвинение за хулигански действия и срещу гаранция от 1500 лв. Той бе задържан във вторник заради протестната акция, при която метрото беше спряно за кратко.

„Едно такова действие застрашава живота и здравето на гражданите, като се има предвид, че като се изключи електрозахранването, има данни, че една мотриса е останала навътре в тунела. Това при всички положения може да всее страх и паника за пътуващите в станциите на метрото”, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев по време на брифинг във вторник сутринта.

Покрай драмата се разбра, че адвокатите на Спасов са констатирали редица процесуални нарушения, които са описани надлежно.

В понеделник по обед се разбра, че протестиращи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев блокирали метрото в посока „Младост”. За тази акция, освен Минчо Спасов, е бил задържан и Светослав Трайков. От СДВР съобщиха, че видеозаписи от камерите на метростанция „Софийски университет” свързват Спасов със спирането на метрото. В изключването на захранването е участвал и трети човек, но полицията още не е установила кой е той.

„Двамата не дават обяснения, бих питал обществото и медиите дали одобряват една такава постъпка. За нас е без значение дали признават или не, ние сме доказали авторството”, ясен бе Хаджиев.