Протест блокира Е-79 при Владая

Жителите на 5 села край София затвориха пътя за час, арестуваха двама души

Новини
19:10 - 30 Юни 2019
2918
Протест блокира Е-79 при Владая

Жителите на пет населени места блокираха главен път Е-79 при гара Владая в знак на протест в неделя. Стачните действия започнаха около 17 часа и в тях се включиха жителите на софийските села Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница.

Двама души бяха задържани заради пререкания с полицията по време на протеста, съобщиха от МВР. Задържаните мъже са отведени за разпит от полицията, тъй като се държали агресивно.

Причината за протеста са плановете на Агенция "Пътна инфраструктура" от началото на юли да спре реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, които осигуряват движението посока София в две ленти.

Протестиращите имат две искания - изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението, което вече е обещано от страна на АПИ и изпълняването на ангажимента в сро, и намиране на вариант за решаване на проблемът с изходът на жителите на с. Драгичево в посока град София.

Демонстрантите се заричат, че ще блокират пътя няколко пъти за по 3-4 минути, а не за постоянно, както смятаха предварително да направят. Протестът в неделя продължи около час и към 18 ч. протестиращите пуснаха движението на етапи, предаде репортер на Lupa.bg от мястото на протеста.