Протест: Ден 8 (СНИМКИ)

Общество
21:15 - 16 Юли 2020
8200
Протест: Ден 8 (СНИМКИ)

В центъра на София започва осмият пореден протест с искане за оставка на кабинета Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите са категорични, че вчерашната заявка за три министерски оставки не е достатъчна, за да се приберат по домовете си. Те дадоха обещание, че ако оставката на кабинета не се случи скоро, ще блокират цялата страна.

По темата за общественото недоволството в страната, даде коментар Христо Иванов от Демократична България. Той заяви пред БиТиВи, че хората са на улицата заради погнусата, че може да има някой над закона.

Във връзка със сагата с плажа "Росенец", Иванов заяви, че акцията, която се е провела там, е била необходима, защото, по думите му, там няма нищо законно. Тази акция бръкна в нечия ранна и затова тези хора са тук днес, защото не може да има хора над закона.

В заключение той отсече, че хората са тук ,за да си искат бъдещето.

Същевременно от СДВР съобщиха, че ще предприемат действия за опазване на обществения ред и организация на движението, съобразена както с участниците в протестите, така и с останалите жители и гости на София.

Припомняме, по-рано бе съобщено, че отстраняват временно полицаите, били протестиращите пред Министерски съвет.

Снимки: Агнес Методиева