Протест пред Народното събрание срещу Covid ограниченията

Движението в центъра на София е затруднено

Новини
15:33 - 08 Септември 2021
3126
Протест пред Народното събрание срещу Covid ограниченията

Започна националният протест на собственици на заведения срещу по-строгите Covid мерки. Той е подкрепен и от редица други браншове.

Демонстрацията се провежда на площад Народно събрание в столицата.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

Движението в центъра на София е затруднено, защото хората са се събрали пред парламента на бул. „Цар Освободител“, който е основна пътна артерия и в момента е затворен заради демонстрацията.

Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена.