Протест срещу презастрояването на Черноморието

Искане за оставки на министри няма, но протестиращите настояват строежите да бъдат съборени

Новини
19:59 - 18 Юни 2020
1489
Протест срещу презастрояването на Черноморието

Нов протест срещу презастрояването на Черноморското крайбрежие се проведе в Бургас. С жива подпорна стена екозащитници и граждани изразиха възмущението си пред сградата на регионалната екоинспеция.

Мотото на протеста отново беше „Море без бетон“. Протестните акции ще се провеждат всеки четвъртък, докато управляващите не предприемат мерки за спиране на строителството по морето. Искане за оставки на министри няма, но протестиращите настояват строежите да бъдат съборени.

„Пред очите ми този бетонен изрод израсна на Алепу. Когато ходех миналата година всяка седмица там, беше прекрасно. Изведнъж го издълбаха. Ясно е, че е основа на хотел, да се събори всичко, всичко, което е бетонирано“, настояха участниците в акцията.

Междувременно от Регионалната екоинспекция съобщиха, че за строителството в местността „Поляните“ в Синеморец ще бъде наложена санкция от 500 до 10 000 лева. Нарушението е, че изграждането на двуетажната вила върху скалата е продължило незаконно и през гнездовия период на птиците.