Протест срещу затварянето на Тубдиспансера във Варна, ще блокират пътя за Белослав

Медицинският център има задължения към "Енерго Про" в размер на 80 000 лв.

Новини
19:53 - 18 Декември 2022
3256
Протест срещу затварянето на Тубдиспансера във Варна, ще блокират пътя за Белослав

Жителите на село Константиново ще подкрепят обявения за 19 декември протест във връзка със спрения ток  в Тубдиспансера във Варна. Недоволството им е с начален час 10. 

Протестиращите ще се съберат в понеделник пред сградата на стационара, намиращ се в местност „Амонал“, землище с. Звездица (пътя Варна - Белослав, преди заведение „Тримата мускетари“). 

Като крайна мярка те са решени да блокират движението по пътя Белослав-Варна, за да се намери решение на проблемите им.

"Няколко души от селото работят в болницата. Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни интереси и искат сградата да бъде взета за хоспис или хотел. Тя се намира на брега на езерото, в горска територия. От 10 месеца персоналът не е получавал заплати. Дано не се наложи някой близък да не се разболее", коментира за Радио Варна Марин Урумов, председател на Инициативен комитет в с. Константиново. 

Около 200 души наброява Инициативният комитет в село Константиново. 

"Желанието на здравните работници е да бъдат чути от държавна и местна власт, и болницата бъде запазена. Надяваме се най-после да се намери някой, който да обърне внимание на проблемите им. А те, мисля, са Ви добре известни: задължения към "Енерго-про"-Варна в размер на няколко десетки хиляди лева, неполучавани месеци наред трудови възнаграждения на персонала, неефикасен мениджмънт и т.н.", коментира Урумов. 

Тубдиспансерът във Варна има задължения към "Енерго Про" в размер на 80 000 лв.