Протест затвори пътя Бургас - Каблешково

Отсечката е в лошо състояние от години, а хората търсят начини държавата да им обърне внимание

Новини
13:00 - 27 Август 2023
7700
Протест затвори пътя Бургас - Каблешково

Жители на град Каблешково, село Лъка и бургаските квартали „Рудник“ и „Черно море“ затвориха за кратко пътя Бургас – Каблешково в знак на протест срещу лошото състояние на отсечката, съобщава БТА.

Протестиращите, които се събраха при отбивката за кв. „Черно море“, заявиха, че пътят е републикански и по него през последните над десет години са правени само частични ремонти. Хората настояха за спешен ремонт. 

Паралелно с протеста започна и събирането на подписка, която ще бъде изпратена на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“. Протестиращи казаха, че обещание от институциите за ремонт на отсечката, която свърза поне 50 населени места, е дадено преди осем години, но до този момент такъв не е бил направен. 

Под звуци на химна на Републиката те издигнаха плакати с надписи: „Пари има, не ни лъжете“, „Парите ни потъват в дупки“, „Искаме нов път“ и др. 

Припомняме, че на същото място преди седмица жители на кварталите „Рудник“ и „Черно море“ отново спряха движението в посока Бургас, но заради лошото състояние на пътя, свързващ републиканската отсечка Бургас – Каблешково с двата квартала. Тогава част от протестиращите посочиха, че той е изключително опасен и би следвало да бъде ремонтират.