Протестът - Ден 42 : Нова блокада на "Дунав мост"

Политика
21:01 - 19 Август 2020
4655
Протестът - Ден 42: Нова блокада на "Дунав мост"

На 42-рия ден от протеста граждани в много точки на страната отново поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Десетки русенци блокираха за около час и половина движението по ключовото русенско кръстовище пред ГКПП "Дунав мост" в сряда.

Автошествието в Русе започна около 16.30 ч., като първоначално премина по ул. "Плиска" и бул. "Тутракан". Хората скандираха "Оставка", "Тук съм, за да остана", "Ремонтираме държавата, извинете ни", "Мутри вън", и развяваха знамена.

Граничните власти в Румъния са били предупредени от русенската полиция за протеста. Полиция ограничи придвижването от всички посоки от Русе към граничния пункт. Благодарение на това не се образуваха дълги колони от МПС.

На 42-рия ден от протеста трите блокади в София се запазват – при Министерски съвет, Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост".

Лошото време през нощта и сутринта нанесе някои поражения върху палатките в София. По-късно обаче те бяха възстановени, съобщи бТВ.

Минути след 7 ч. сутринта блокадата на "Орлов мост" осъмна със счупени палатки и чадъри. По обяд силният вятър отново събори част от палатковия лагер. Щети имаше и по палатките пред Министерския съвет.

По-късно през деня обаче блокадите бяха възстановени, а участниците заявиха, че няма да напуснат палатковите лагери.