Протестът затвори "Орлов мост"

Новини
21:02 - 09 Юли 2020
4648
Протестът затвори "Орлов мост"

Около 3000 души протестиращи спряха пред Народното събрание, където скандираха "Оставка" и "Пазите Доган" към 21 часа тази вечер, предаде репортер на Lupa.bg от мястото на събитието. Пред сградата те изпяха и химна. Протестът, който продължи повече от 3 часа, отново тръгна към Орлов мост.

Голяма част от хората вече се прибраха по домовете си, но това не попречи на част от протестиращите да затворят възловото кръстовище. Те се заричат, че ще окупират всеки ден столицата с протести.

"Оставка", "Крадци", "Всеки ден ще е така до победата", Мафия"  - това бяха най-често скандираните призиви на протеста в четвъртък вечер в центъра на София. Засилена полицейска охрана съпъстваше демонстрантите. Протестът приключи с блокада на Орлов мост и с обещание за повторение.

Звучаха искания за всевъзможни оставки - от тази на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, до тази на шефът на БНТ Емил Кошлуков. Събралите се по едно време се сетиха за песента от 1990 г. "Времето е наше", в друг момент се пееше маршовата песен "Тих бял Дунав". Някои от протестиращите си взеха и кенчета с бира, за да се подкрепят.