Протестиращи хвърляха ябълки по турското посолство (СНИМКИ)

Новини
17:40 - 18 Ноември 2021
3881
Протестиращи хвърляха ябълки по турското посолство (СНИМКИ)

Напрежение пред турското посолство в София.

Фенове на футболни клубове блокираха движението пред дипломатическата служба въпреки дошлата на място полиция. Демонстрантите замеряха с ябълки органите на реда и сградата на посолството.  

Пред турското посолство в София се провежда протест. Десетки граждани са се събрали пред дипломатическата мисия на Анкара в София. На мястото има засилено полицейско присъствие. Такъв протест имаше по-рано и в Стара Загора.

Причина за недоволството е твърдението за намеса на Турция в изборния процес у нас, информира bTV.

По-рано постоянният секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов извика посланика на южната ни съседка Айлин Секизкьок на среща във Външното ни министерство.

Той поиска турските институции и официални лица да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България.

По-рано през деня, вътрешният министър Бойко Рашков разказа за репортаж по турска телевизия и няколко други публикации, в които се отправяли призиви за гласуване. "Всички станахме свидетели на поведението на някои органи в Турция, което може да се определи като вмешателство", заяви той. 

Очаквайте подробности.