Протестиращите ще строят паметник от камъни и тухли

Очаква се блокада на бул."Ситняково" късно вечерта

Новини
20:30 - 18 Август 2020
2825
Протестиращите ще строят паметник от камъни и тухли

Бунтарите от "Орлов мост" заявиха намерение да строят паметник на свободата от камъни, като за основа ще ползват метална релса, предаде БНТ.

Недоволните за 41-ва вечер се събраха в Триъгълника на властта, като по-късно се очаква да поемат на шествие към "Орлов мост". 

Протестите продължават в различни градове на страната - в Стара Загора тръгна автошествие, в което се включиха около 50 автомобила. Те преминаха през центъра на града и минути след 19:00 часа пристигнаха в района на летището. Пътят Стара Загора – Хасково беше блокиран за минути.
 
Протестиращи блокираха за около час ключово кръстовище и в Русе. Утре вечер протестиращите ще блокират района на граничния пункт Дунав мост от 16.30 до 18.30 часа.
 
В София по-късно се очаква да бъде блокирано и кръстовището пред румънското посолство. Снощи там се разигра драматичната ситуация с автомобила на жена с две деца, която опита да премине блокадата, а бунтарите потрошиха предното стъкло. 
 
Отново във Facebook заради поведението си снощи беше атакуван и политологът Стойчо Стойчев. Той също се опита да премине през блокираното кръстовище, но беше спрян с викове от протестиращите, след което не сдържа нервите си и демонстрира нецензурен жест.
 
На "Орлов мост" пък беше задържан 19-годишен младеж, размахвал пистолет. Днес вече е с повдигнато обвинение и пуснат под гаранция от 500 лева.