Протестиращият Христо Крушарски: Щ е им ударим още един български шамар! (видео)

Френското посолство не издаде виза на Стивън Езе за гостуването на Страсбург, но Парвиз Умарбаев беше уреден

Спорт
17:26 - 13 Август 2019
13239
Протестиращият Христо Крушарски: Ще им ударим още един български шамар! (видео)

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски протестира пред френското посолство заради отказа да бъдат издадени визи на Стивън Езе и Парвиз Умарбаев. В последствие стана ясно, че Стивън Езе остава без без виза, а Парвиз Умарбаев е уреден.

"Може би французите още ги боли за това, което направи Емил Костадинов през 1993-та. Надявам се да им ударим на французите още един български шамар. Ще го кача Стивън в самолета, а защо не и да не играе", каза в типичен стил Крушарски.

"Важното е да ги бием, дали ще се класираме не е толкова важно. Трябва да разберат, че ние от малко по-изток сме силни хора."

"Мисля, че Страсбург е замесен, не може да се случи без тяхна намеса. Сезирали сме УЕФА от вчера, откакто получихме информация за двамата. Сезирали сме БФС, Министерски съвет и т.н."

"Всички се намесиха, за УЕФА и ФИФА не съм чул. Всичко е свършило. Умарбаев има виза. Само за Езе. Дано не липсва, защото има добре подготвени момчета. Това ще е още една мотивация за момчетата да излязат с балтията."

А относно евентуална продажба на Езе, Крушарски отговори: "Аз съм им поставил условие на него и на мениджъра. От български клуб няма интерес, от шотландски. Веднага след мача с Търнава сме подали заявления за визи."

"Мисля, че това ще ги мотивира още повече. В четвъртък като отида там ще ги мотивирам най-вече. Ще има нещо повече, тайна."

В 15:50 часа Христо Крушарски се появи пред посолството. Ето какво каза преди това: "Идвам да получа две визи, да ги получа лично, защото явно има някакъв проблем. Реших да опитам да видя какво може да се направи. Ще изчакаме, да видим какво ще стане."

"За 14 дена, откакто разбрахме с кой ще играем, сме си подали документите нормално. Не знам какви са мотивира затова. В 16 часа трябва да видим, дали имаме визи или нямаме. За Умарбаев не е ясно."

По-рано днес стана ясно, че Локомотив Пловдив има проблеми с издаването на визи на Стивън Езе и Парвиз Умарбаев, като се оказва, че документа на Езе е по-проблемен.