Протестите в болница "Шейново" продължават

В 12.00 часа медици ще се съберат в двора на здравното заведение

Новини
10:53 - 18 Септември 2023
1667
Протестите в болница "Шейново" продължават

Протестите в общинската АГ болница "Шейново" в София продължават и тази седмица. В 12.00 часа медици ще се съберат в двора на здравното заведение, като заявяват, че го правят доброволно и изцяло по собствено желание. Подкрепят директора д-р Румен Велев и искат справедливост.

Д-р Велев беше единственият, който се яви на конкурс за длъжността, получи оценка, която позволява да продължи да изпълнява длъжността, но бе заменен от Столичния общински съвет с д-р Таня Андреева до нов конкурс. Зад персонала на "Шейново" застават и стотици пациенти на болницата.

Медиците от АГ болница "Шейново" питат къде са документите и протоколите от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на болницата и кой ги е скрил. Те припомнят, че СГС спря вписването на д-р Андреева, като директор на болницата. Припомнят още, че Областният управител върна незаконното решение на СОС за преразглеждане.

Медиците питат защо на 14-ти септември Столична Община отново гласува назначаването на д-р Таня Андреева за директор на болница Шейново.

Д-р Маргарита Николова попита: "Кой и защо иска да съсипе тази болница? Искат да свалят един достоен, прекрасен професионалист и човек и то с подготовка и представяне на фалшиви и най-вече анонимни жалби".