Протестите в Цалапица продължават

Прокуратурата иска постоянен арест за близнаците

Новини
08:01 - 02 Август 2023
1706
Протестите в Цалапица продължават

Районната прокуратура в Пловдив ще поиска от съда 19-годишните близнаци от село Цалапица да бъдат задържани за постоянно.

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици. Междувременно недоволството в село Цалапица продължава.

Снощи за поредна вечер имаше шествие. Хората искат доживотни присъди за тежкото престъпление. Протест ще има и днес в 14.00 ч.В населеното място се организира и подписка.

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза в ефира на „Здравей, България” втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.