Протестите в Скопие местят мач на ЦСКА

Срещата с Македония Гьорче Петров може да се играе в Струмица

Спорт
11:07 - 14 Юли 2022
2332
Протестите в Скопие местят мач на ЦСКА

Мачът от Лигата на конференциите между Македония Гьорче Петров и българския ЦСКА може да бъде преместен. За това информират медиите в Северна Македония. По програма срещата трябва да се състои в Скопие на 21 юли.

Според информация на Sport1 обаче, мачът няма да се състои в базата на Северномакедонската футболна федерация „Петър Милошевски”, а ще бъде преместен извън столицата на страната.

Като причина за това се посочват ежедневните протести в Скопие срещу френското предложение за решаване спора между Северна Македония и България и напрежението между двете държави.

„След поредица от искания и натиск от страна на България, че Скопие е рисково място за провеждане на този мач, научаваме, че македонските власти за решили да преместят двубоя извън македонската столица, където всеки ден има народни протести срещу френското предложение за разрешаване спора между Северна Македония и България”, пишат медиите в страната.

В информациите се твърди, че мачът ще бъде преместен в Струмица.

Припомняме, че от Македония Гьорче Петров отпуснаха едва 60 билета за привържениците на ЦСКА. Очаква се с „червените” да бъдат ескортирани от български полицаи по време на престоя си в Северна Македония.