Проучване установи: Педофилите се раждат, а не стават такива

Нищо не може да промени сексуалните насилници, твърди невролог

Новини
21:14 - 05 Ноември 2019
5744
Проучване установи: Педофилите се раждат, а не стават такива

Педофилията се счита за психично разстройство, при което възрастен индивид или младеж проявява сексуално предпочитание към деца в предпубертетна възраст. Почти навсякъде по света това поведение е силно укоримо и преследвано от закона.

Но едно проучване, проведено от невролога д-р Джеймс Кантор чрез сканиране мозъците на осъдени педофили, хвърля неочаквано светлина върху поведението, което числим към сексуалните отклонения.

"Всички доказателства предполагат, че педофилията започва още в утробата", казва неврологът Джеймс Кантор. Той стига до противоречивото заключение след сканиране на мозъка на педофили. Според шокиращите резултати педофилите се раждат, а не стават такива впоследствие, и нищо не може да се направи, за да ги промени, пише “Дейли мирър”.

Обсъждайки своите открития, д-р Кантор разкри, че изследванията му установяват, че педофилите са продукти на природата и повечето от тях не искат да действат съгласно техните пориви.

Д-р Джеймс Кантор изследва с ядрено-магнитен резонанс мозъците на обвинените сексуални насилници

“Човек не го избира. Въпреки всевъзможните видове лечение, които се прилагат в продължение на век, досега не е известно нещо, което да може да промени педофилите в не-педофили”, заявява докторът пред австралийската телевизионна програма “60 минути”.

Д-р Кантор, директор на Центъра по сексуалност в Торонто,  Канада, заяви, че обществото трябва да преосмисли начина, по който се справя с педофилите, като направи лечението и консултирането по-достъпно за тях.

Той сканирал с ядрено-магнитен резонанс възрастни, осъдени за сексуално насилие над деца. При експериментите е открито драматично “кръстосано окабеляване” в съединителната тъкан на мозъка на педофилите.

“Мрежата не е свързана правилно — заявява изследователят. — Там, където би трябвало да се предизвика родителски инстинкт, се предизвиква сексуален и еротичен импулс.”

Повечето педофили се сблъскват с поривите си в тийнейджърските си години и обикновено са привлечени от деца на 8-годишна възраст, показва проучването.

Експертът казва, че е важно да разберем ума на педофила, като той изрично добавя, че не защитава поведението на сексуалните насилници. Според него нараства консенсусът, че произходът на феномена е до голяма степен биологичен.

Редица проучвания установяват, че педофилите обикновено са в тийнейджърските си години, когато откриват, че сексуалните им предпочитания не се развиват както при останалите хора, съобщи в. "Ню Йорк Таймс" през септември.

Тогава д-р Фред Берлин, директор на Клиниката за секс и полова идентичност в американския град Балтимор, заяви пред вестника, че „Хората не избират какво ги възбужда — те го откриват. Никой подрастващ не иска да бъде педофил.”

Резултатите от изследването повдигат и твърде любопитния въпрос ще намерят ли място педофилите “под дъгата”. Досега ЛГБТ(КИАП…) активистите яростно отричаха правото на приобщаването на секс насилниците към пъстрата общност от всевъзможни сексуални малцинства. Но хипотезата “роден по този начин”, която всички нехетеросексуални индивиди изтъкват като основен довод в борбата с дискриминацията, предлага съвсем нови хоризонти.