Провал и при петия опит за СОС: Не харесаха и леля Грети

Нито тъмносинята доайенка, нито Пламен Данаилов от ИТН събраха нужните гласове

Новини
13:55 - 18 Декември 2023
3220
Провал и при петия опит за СОС: Не харесаха и леля Грети

СОС продължава да цикли. И петият опит за избор на председател претърпя провал.Този път изборът беше между двама кандидати - тъмносиният доайен Грети Стефанова от ПП-ДБ-СС, популярна сред колегите си като "леля Грети", и Пламен Данаилов от ИТН. Нито един от тях обаче не успя да събере нужните 31 гласа. БСП и "Възраждане" напуснаха заседанието и този път не издигнаха свой човек.

След гласуването се обяви почивка, за да се направи нещо като председателски съвет и да се реши кога ще е следващият избор. 

Общинските съветници ще трябва да си изберат председател до средата на февруари, защото в противен случай ще се насрочат нови избори за СОС. 

"Когато говорим за отговорност е добре и тези, които са управлявали, също да поемат своята. Отказвам да ми се вменява отговорност за неща, които са създадени от други. Проблемът с милионите за водния цикъл е наследен от предишната администрация. 70 милиона, които трябва да се платят и 0 лева в сметката. Това е наследството, с което аз трябва да се справям. Аз съм този, който търси решенията, включително всичко свързано с общинския съвет", каза кметът на София Васил Терзиев по време на заседанието.

Снимка: Агнес Методиева