Провал за Григор в Мадрид

Българската ракета отпадна от американеца Тейлър Фриц още в първия кръг на мастърса

Тенис
19:57 - 06 Май 2019
2831
Провал за Григор в Мадрид

Българската ракета Григор Димитров отпадна още в първия си мача на мастърса в Мадрид. Хасковлията загуби с 0:2 сета в два тайбрека (6:7, 6:7) от американеца Тейлър Фриц (№57), който се добра до основната схема през квалификациите. Гришо отново не бе на желаното ниво във важните моменти от мача и разочарова с колебливата си игра, която през последните месеци го срина до №46 е световната ранглиста. 

Мачът започна трудно за Григор, в хода на сета успя да оползотвори още първата си възможност за пробив и дръпна с 4:2. Българинът обаче не успя да затвърди пробива. В следващия гейм Фриц му го върна, а след това стигна до равенство 4:4. Проблем за Гришо се оказаха непредизвиканите грешки, които до 8-ия гейм бяха цели 12. Отново се видя напрежение в играта му, а на моменти резки спадове в концентрацията.

Двамата взеха подаванията си докрая и така стигнаха до решителния тайбрек. Въпреки ударното начало нашият не бе достатъчно стабилен на корта, за да затвори сета. Процентът на първия му сервис значително намаля, което улесни 21-годишния американец. Фриц върна два мини пробива и в крайна сметка успя да обърне с 10:8, за да поведе в мача.

Във втория сет съперникът на Гришо придоби още по-голяма увереност и започна да печели геймовете с лекота, като още във втория стигна до пробив и после го затвърди за 3:0. Добрите ретури на българина не помогнаха. Изненадващо Фриц бе много ефективен при разиграванията от основната линия и повечето спечелени точки при тях също наклониха везните в негова полза.

При 4:2 обаче Григор Димитров успя да се съвземе и заличи пасива си, подобно на своя съперник в първата част. Така след 4:4 гейма отново се стигна до тайбрек, в който обаче българинът се оказа твърде колеблив. Два мини пробива на Фриц при 3:2 точки му дадоха сериозен аванс, който бе достатъчен на американеца да спечели сета с 7:4 и мача - с 2:0.

Така Григор изпусна възможността да стигне по-далеч в турнира и в следващия кръг да срещне световния №1 Новак Джокович.