Проверка на Lupa.bg: Веско Маринов си купил 5 апартамента, откакто Цветанов е във властта

Новини
15:19 - 31 Май 2019
8276
Проверка на Lupa.bg: Веско Маринов си купил 5 апартамента, откакто Цветанов е във властта

Приятелството на Веселин Маринов с подалия оставка от всички постове в ГЕРБ Цветан Цветанов е довело до значителното обогатяване на певеца, научи Lupa.bg от негови колеги. "Преди това едва свързваше двата края, молеше се при спонсори да му дадат по 5-6 хиляди лева за концерт, а след това се метна на джип "Рейндж Роувър" за 230 000 лева", разказва колежка на Веселин Маринов, свидетелка на рязкото му забогатяване.

За последните 10 години, откакто ГЕРБ и в частност особено близкия му Цветанов е на власт, изпълнителя на „Горчиво вино” и куп други сантиментални бабешки шлагери, е придобил над 5 имота. Певецът е купил 4 апартамента в София, като само един е на негово име. Останалите са записани на името на дъщеря му и бившата му съпруга, установи наш репортер. Освен това Веселин Маринов си е взел и жилище на морето.

Оказва се, че през 2012 г. Маринов е получил и дарение – магазин с площ 30 квадрата в Студентски град в София. Според брокери, стойността на имота към датата на сделката е минимум 30 хил. евро, или 60 бона Дарител е бизнес дамата Галя Топалова, собственик на автобусните компании „Етап”, „Груп” и „Адрес” и минералната вода „Ком”. До момента в медиите няма информация Топалова и Маринов да са близки. Единственото общо между тях, макар и косвено, е футболът. За известно време Топалова е собственик на пловдивския ФК „Локомотив".

Според запознати, дарението, което Веселин Маринов е получил от нея, представлява негов комисион за посредническа услуга. Публична тайна години наред беше, че музиканта е живата връзка между определени лобита във властта и бизнеса.