ПСВ без грижи и в реванша с Щурм, Сервет се опита, но не успя срещу Рейнджърс

Нидерландците и шотландците се иправят един срещу друг в битка за групите на Шампионската лига

Спорт
11:54 - 16 Август 2023
2105
ПСВ без грижи и в реванша с Щурм, Сервет се опита, но не успя срещу Рейнджърс

ПСВ Айндховен с лекота намери място в плейофния кръг на Шампионската лига. "Филипсите" победиха австрийския Щурм (Грац) и в реванша, а попаденията за успеха с 3:1 реализираха Джоуи Веерман, Люк де Йонг и Рикардо Пепи.

Уилям Бьовинг даде преднина на домакините в 26-ата минута, но още до почивката те допуснаха обрат, а през второто полувреме ПСВ затвърди превъзходството си.

Така ПСВ очаквано продължи напред и в плейофите за влизане в групите ще се изправи срещу Рейнджърс.

Сервет бе близо до обрат срещу славния шотландски тим, но завърши 1:1 и отпадна от най-комерсиалния европейски клубен турнир с общ резултат 2:3.

Швейцарците започнаха много добре и в 22-ата минута поведоха с гол на Дерек Кутеса. След това създадоха към половин дузина голови положения, които обаче не реализираха и се оттеглиха с гол преднина на почивката.

При този резултат трябваше да се играят продължения, но шотландците нямаха никакво намерение да поставят на карта нататъшното си участие в турнира на богатите и изравниха в 50-ата минута, когато се разписа Джеймс Таверние. До края двата отбора играха открито, като по-голямата опитност на Рейнджърс пролича и играчите на Майкъл Бийл запазиха преднината си в общия резултат и дори можеха да вкарат още някой гол.