ПСВ попиля Рейнджърс

Антверп и Копенхаген ще правят компания на нидерландците в ШЛ

Спорт
10:02 - 31 Август 2023
2267
ПСВ попиля Рейнджърс

ПСВ Айндховен влетя в груповата фаза на Шампионската лига с гръм и трясък, след като разби Глазгоу Рейнджърс с 5:1 в реванша между двата отбора от плейофите и така с общ резултат 7:3 си осигури място в най-силния европейски клубен турнир.

На „Филипс Щадион“ домакините поведоха в резултата в 35-ата минута, когато Джоуи Веерман качи топката на главата на Исмаел Сайбари и той порази мрежата на Джак Бътланд.

Осем минути след началото на втората част Сайбари отбеляза втория си гол в мача, след като бе изведен на чиста позиция от Люк де Йонг и преодоля вратаря на шотландците.

Гостите се върнаха в мача в 64-ата минута, когато Сам Ламерс пусна страхотен пас към Джеймс Тавърниър и той хладнокръвно вкара отблизо.

Разликата от два гола обаче се върна още в 66-ата минута, когато Веерман центрира прекрасно от пряк свободен удар, намирайки Де Йонг в наказателното поле и таранът с глава прати топката в долния десен ъгъл.

В 78-ата минута Веерман също записа името си сред голмайсторите, вкарвайки в долния ляв ъгъл след пас на Джордан Тезе.

Четири минути по-късно Рейнджърс допусна пети гол, когато Конър Голдсън върна топката неразчетено към Бътланд, който не успя да я достигне и тя влезе в мрежата му – 5:1 и място за ПСВ Айндховен в групите на Шампионската лига.

Доста по-трудна бе задачата на Копенхаген, който на свой терен поведе с 1:0 срещу полския шампион Раков Честохова с гол на Денис Вавро в 35-ата минута.

Поляците обаче изравниха в 88-ата минута с гол на Лукаш Зволински и „лъвовете“ трябваше да треперят до края на двубоя, за да не допуснат втори гол. Това не се случи и Копенхаген се класира за групите на Шампионска лига с общ резултат 2:1.

Белгийският Роял Антверп постигна победа с 2:1 в реванша на гръцка земя срещу АЕК Атина и така с общ резултат 3:1 също се класира за групите на най-силния европейски клубен турнир, в който този сезон няма да има гръцки тимове.

Попаденията в гръцката столица паднаха през второто полувреме. Гостите поведоха в 73-ата минута с гол на Гирано Керк, но в 90-ата минута Серхио Араухо изравни.

Надеждите на домакините за вкарване на мача в продължения обаче бяха попарени от гола на Мишел-Анже Баликвиша в добавеното време и по този начин Роял Антверп стана последният отбор, класирал се за групите на Шампионската лига.