ПСЖ губи Мбапе без пари

Спорт
15:12 - 16 Ноември 2023
3039
ПСЖ губи Мбапе без пари

Реал Мадрид ще има безпрепятствен път да привлече Килиан Мбапе, ако сметне за подходящо, когато той стане свободен агент на 30 юни.

Испанският "АС" информира, че ръководителите на Пари Сен Жермен засега изключват възможността да представят нова оферта за подновяването на договора на френската звезда.

В ПСЖ се надяват, че Мбаше ще спази договорката и ще активира клаузата за удължаването на договора му с клуба с още една година – до 2025г.

Във френския клуб са на мнение, че е невъзможно да му платят повече, позовавайки се на грандиозните условия, на които се радва нападателят.

ПСЖ все още иска Мбапе да остане в Париж, за да изгради краткосрочен бъдещ проект около него. Мбапе се чувстваше неудобно в парижкия отбор през последните години, тъй като искаше да бъде в центъра на вниманието, а не да има поддържаща роля в конкуренцията на Лионел Меси и Неймар.

Бразилецът винаги имаше по-голяма тежест от Мбапе в институцията (по въпрос на маркетинг и икономическа възвръщаемост). Сега, след като този проблем с напускането на Неймар е отстранен, топката е в полето на Мбапе.

Сериозен интерес към френската футболна звезда има от страна на Байерн Мюнхен и Ливърпул, но всичко е в ръцете на Килиан Мбапе, който ще трябва сам да определи своето бъдеще.

Не трябва да се забравя, че последните два пъти, когато Мбапе подновяваше договорите си с ПСЖ, това се случваше в последния момент.