ПСЖ и Борусия вкараха по четири, продължават на 1/2-финал

Барса завърши с десет души, Атлетико се мъчи докрая

Спорт
07:18 - 17 Април 2024
3731
ПСЖ и Борусия вкараха по четири, продължават на 1/2-финал

Пари Сен Жермен направи паметен обрат в своята история, побеждавайки с 4:1 като гост Барселона на „Луис Компанис“ в четвъртфиналния мач реванш от Шампионска лига.

По този начин парижани се класираха за полуфинала на турнира с общ резултат 6:4.

Мачът започна много добре за Барселона с гол на Рафиня в самото начало на мача, но червеният картон на Роналд Араухо в 29-ата минута обърна развоя на събитията.

След това парижани успяха да изравнят с гол на Усман Дембеле малко преди края на първото полувреме. През втората част Витиня и Килиан Мбапе с два гола (единият от дузпа) донесоха паметния обрат за ПСЖ. 

Така парижани се класираха за четвърти път в своята история на полуфиналната фаза на Шампионска лига. 

На полуфиналите съперник на Пари Сен Жермен ще бъде Борусия Дортмунд.

Двата отбора бяха и в една и съща група, така че отново ще се изправят един срещу друг. 

11 години по-късно, тимът от Дортмунд е на полуфинал в Шампионската лига, след като елиминира Атлетико Мадрид с победа с 4:2 в реванша и общ резултат 5:4 от двата четвъртфинала, които предложиха много голове, драма и спиращи дъха моменти. 

На „Сигнал Идуна Парк“ Юлиан Бранд порази вратата на Ян Облак в 34-ата минута с мощен шут от малък ъгъл, след като получи топката от Матс Хумелс.

Пет минути след това "жълто-черните" отново хванаха "дюшекчиите", като Марсел Забицер комбинира с Иън Маатсен и той с удар по земята прати топката в долния ляв ъгъл, правейки резултата 2:0. В 49-ата минута Матс Хумелс си вкара автогол след ъглов удар и игра с глава на Марио Ермосо.

Хората на Диего Симеоне стигнаха до равенство 2:2 след гол на Анхел Корея при добавка след удар на Родриго Рикелме.

В 71-ата минута Забицер центрира отляво и в наказателното поле Никлас Фюлкруг с майсторски удар с глава направи резултата 3:2.

Само три минути по-късно самият Забицер се разписа, след като завърши една атака с много подавания, при която стреля безкомпромисно от между няколко защитници от 12-13 метра и даде аванс на вестфалци в общия резултат.