ПСЖ не допусна изненада при визитата си в Израел

Меси поведе на Роналдо в една от класациите

Спорт
11:45 - 15 Септември 2022
1928
ПСЖ не допусна изненада при визитата си в Израел

Пари Сен Жермен записа очаквана победа с 3:1 в гостуването си на Макаби (Хайфа) от втория кръг в група "Н" на Шампионската лига. Домакините първи откриха резултата чрез Тярон Чери в 24-тата минута, но атомното трио на гостите донесе обрат с по един гол за всеки.

Лионел Меси изравни в 37-ата минута, Килиан Мбапе вкара втория гол за парижани в 69-ата минута, а Неймар подпечата успеха на своя тим в 88-ата минута.

Мачът започна отлично за Макаби, който изненада именития си съперник и пръв успя да открие резултата. В 24-ата минута Чери получи центриране в наказателното поле и от точката на дузпата засече кълбото в мрежата за 1:0.

Шокът можеше да стане още по-голям в 33-тата минута, когато Францди Пиеро вкара втори гол за Макаби, но той бе отменен заради засада.

Три минути по-късно резултатът бе изравнен. Мбапе напредна почти до аутлинията и подаде във вратарското поле, където Лео Меси бе най-съобразителен и отблизо вкара за 1:1.

В 69-ата минута гостите направиха пълен обрат. Този път Меси даде страхотен извеждащ пас за Мбапе, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:2.

В 88-ата минута Неймар също записа името си сред голмайсторите. Той получи дълъг пас зад защитата, овладя топката и не даде шанс на вратаря, оформайки крайното 1:3.

Така ПСЖ събра актив от 6 точки и води в класирането в групата. Макаби остава на дъното без спечелена точка.

Лионел Меси поведе в една от класациите срещу дългогодишния си съперник Кристиано Роналдо като играча, вкарал гол срещу най-много противници в Шампионската лига.

Меси води в тази класация с едно попадение пред Роналдо, който не може да го настигне този сезон, като се има предвид, че Манчестър Юнайтед играе в Лига Европа през кампанията 2022/23.

Голът на Меси също така го направи първият играч в историята, отбелязал в 18 различни сезона на Шампионската лига.