ПСЖ помете Милан, Дортмунд съсече Нюкасъл ​​

За първи път в клубната си история росонерите записаха пети пореден мач в евротурнирите без да вкарат попадение

Спорт
11:01 - 26 Октомври 2023
2004
ПСЖ помете Милан, Дортмунд съсече Нюкасъл​​

Френският първенец Пари Сен Жермен постигна категоричен успех с 3:0 като домакин на Милан в двубоя помежду им от третия кръг на група F в Шампионската лига.

Суперзвездата Килиан Мбапе (32’), централният нападател Рандал Коло Муани (53’) и резервата Канг Ин Лий (89’) отбелязаха попаденията за парижани, за които това беше историческа първа победа срещу "Дявола" на европейска сцена.

За ПСЖ това е втора поредна домакинска победа в групата, и то срещу съперник, който нямаше загуба в предишните си пет гостувания на френски отбори.

От друга страна, миланският гранд можеше да загуби и с по-разгромен резултат, въпреки двете си сухи мрежи при нулевите ремита с Нюкасъл и Борусия (Дортмунд).

„Росонерите“, които бяха без италианец в титулярния си състав, този път допуснаха попадения във вратата си, но отново не успяха самите те да отбележат поне един гол.

Така за първи път в клубната си история Милан записа пети пореден мач в евротурнирите без да вкара попадение, като тази негативна тенденция започна още през миналия сезон в полуфиналните сблъсъци в ШЛ срещу градския съперник Интер (0:2 и 0:1).

Нещо повече, няма нито един друг италиански тим с подобна черна серия.

Борусия (Дортмунд) записа първа и изключително важна победа в група "F" на Шампионската лига. Вестфалци ликуваха в гостуването си на "Сейнт Джеймсис Парк" от третия кръг, побеждавайки Нюкасъл с 1:0. Героят на мача бе Феликс Нмеча, който вкара единственото попадение за своя тим в 45-ата минута. По този начин германците се върнаха в борбата за челните места и доста заплетоха ситуацията в така наречената "група на смъртта".