ПСЖ попиля Марсилия, Мбапе се контузи

Контузията на френския национал не е тежка

Спорт
11:15 - 25 Септември 2023
2291
ПСЖ попиля Марсилия, Мбапе се контузи

ПСЖ разгроми Марсилия с 4:0 в дербито на кръга в Лига 1. Ашраф Хакими, Рандал Коло Муани и Гонсало Рамош отбелязаха попаденията, но успехът бе помрачен от контузията на Килиан Мбапе.

С победата, отборът на Луис Енрике събра актив от 11 точки и се изкачи до 4-ото място, докато “бяло-сините” са 7-и с 9 пункта. Марсилия е в серия от четири поредни срещи без успех.

ПСЖ откри резултата още в 8-ата минута след прекрасно изпълнен пряк свободен удар от Ашраф Хакими, който пласира топката в горния ляв ъгъл на вратаря. 14 минути по-късно Марсилия можеше да изравни, но изстрелът на Витиня срещна напречната греда.

В 33-ата минута Килиан Мбапе бе заменен принудително заради контузия. Четири минути по-късно Хакими отправи нов прецизен удар от далечно разстояние, но той срещна страничния стълб.
„Не е много сериозен проблем, но имаше болка, която го затрудняваше да играе. По-логично бе да го сменим, но не е нищо сериозно“, каза след мача старши треньорът на ПСЖ Луси Енрике.

Секунди след това Рандал Коло Муани отбеляза първия си гол за парижани, за да направи резултата 2:0.

Втората част стартира с трето попадение за “червено-сините”. Усман Дембеле асистира на Гонсало Рамош, който се появи на терена на мястотo на Мбапе. Крайният резултат бе оформен от Рамош, който отбеляза втория си гол в двубоя. В следващия кръг Марсилия гостува на Монако, а ПСЖ на Клермон.