ПСЖ представи Мануел Угарте

Дефанзивният халф подписа договор до 30 юни 2028 година

Спорт
16:48 - 07 Юли 2023
2097
ПСЖ представи Мануел Угарте

Френският шампион Пари Сен Жермен представи уругвайския халф Мануел Угарте. Дефанзивният халф подписа договор с ПСЖ до 30 юни 2028 година и ще носи фланелката с №4 на парижани.

Според информация на различни медии френският клуб ще плати 60 милиона евро за правата му, като това била освободителната клауза в договора му.

Той идва от Спортинг Лисабон, където игра през последните два сезона. Преди това 22-годишният халф е играл във Феникс в Уругвай и в португалския Фамиликао.

Мануел Угарте има 8 мача за националния отбор на Уругвай.

Уругваецът става третото ново попълнение за ПСЖ през лятото. Отборът изкача представянето на новия треньор Луис Енрике и вчера официализира договорите на словашкия защитник Милан Шкриняр и испанския нападател Марко Асенсио.

Очаква се в следващите дни договори с ПСЖ да подпишат френският национал Люка Ернандес от Байерн Мюнхен, южнокореецът Ли Кан-ин от Майорка и италианския халф Шер Ндур, който е в Бенфика.

"Много съм щастлив да играя в толкова голям клуб. Ще дам всичко за Пари Сен Жермен", каза Угарте. Той става петият уругваец, който ще носи фланелката на ПСЖ след Карлос Буено, Кристиан Родригес, Диего Лугано и Единсон Кавани.