ПСЖ се спаси в края, Икарди вкара, Меси бледнее

Спорт
11:49 - 20 Септември 2021
3089
ПСЖ се спаси в края, Икарди вкара, Меси бледнее

Пари Сен Жермен постигна трудна победа като домакин на Лион в мач от шестия кръг на Лига 1. В герой за столичани се превърна Мауро Икарди, който донесе трите точки на своя тим с гол в 92-ата минта. Преди това Лион поведе в началото на втората част след попадение на Лукас Пакета. Неймар изравни за ПСЖ с отлично изпълнение на дузпа дадена за нарушение срещу самия него.

Парижани започнаха по-агресивно мача и създадоха отлично положение в 32-ата минута. Лионел Меси догони една отскочила топка в наказателното поле, като стреля веднага към долния десен ъгъл на вратата. Антони Лопес обаче показа отличен рефлекс и изби в ъглов удар.

Малко по-късно отново аржентинецът можеше да се разпише след изстрел от фаул, но топката срещна напречната греда.

В началото на втората част Лион изненадващо поведе. Карл Токо Екамби изведе добре Лукас Пакета, който навърза двама бранители на ПСЖ в наказателното поле, след което прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Домакините изравниха в 66-ата минута. Мало Густо повали Неймар в наказателното поле на Лион, като съдията веднага посочи бялата точка. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Клеман Тюрпен потвърди нарушението. Зад топката застана Неймар, който с удар в десния ъгъл на врата се разписа.

До края на срещата футболистите на ПСЖ натиснаха здраво съперника си, като създадоха няколко добри ситуации, но до нов гол така и не се стигна. В крайна сметка столични спечелиха трите точки, след като в 92-ата минута Мауро Икарди се разписа за 2:1. Той се възползва от много добро подаване на Килиан Мбапе и с глава прати топката в мрежата на "хлапетата".

След успеха си Пари Сен Жермен събра 18 точки и продължава да е еднолично на върха в класирането в Лига 1. Втори е тимът на Марсилия с 13, но и мач по-малко. Лион пък заема девето място с 8 точки в актива си.