ПСЖ си върна на Юнайтед и го удари насред Манчестър

Спорт
08:16 - 03 Декември 2020
1928
ПСЖ си върна на Юнайтед и го удари насред Манчестър

Пари Сен Жермен победи Манчестър Юнайтед с 3:1, като гост и се доближи на крачка от класирането в елиминационната фаза на Шампионска лига.

Двубоят бе изключително равностоен, като до 69-ата минута резултатът бе 1:1. След това обаче Неймар и компания вкараха две попадения и се поздравиха с успеха. Юнайтед пък завърши срещата с човек по-малко, след като Фред бе изгонен за втори жълт картон.

Благодарение на победата ПСЖ събра 9 точки и се намира на второ място в класирането. Лидер е Манчестър Юнайтед също с 9. Трети е тимът на РБ Лайпциг, който също има девет точки в актива си.

В последния кръг от груповата фаза ПСЖ е домакин на Истанбул ББ, докато РБ Лайпциг приема Манчестър Юнайтед.

Гостите от Париж започнаха по-активно срещата, като още в 6-ата минута Килиан Мбапе бе близо до гол, но ударът му от границата на наказателното поле бе блокиран от защитник на Юнайтед. Само 60 секунди по-късно французите поведоха в резултата. Неймар се оказа най-съобразителен след една отскочила топка и с точен удар в левия ъгъл на вратата се разписа за 1:0.

ПСЖ продължи да диктува събитията на терена, като Неймар и Алесандро Флоренци бяха близо до попадение, но така и не успяха да преодолеят Давид де Хеа. В 32-ата минута Юнайтед обаче стигна до изравнителен гол. Маркъс Рашфорд се разписа, след като изстрелът му от границата на наказателното поле рикошира в играч на гостите и влезе в мрежата на Кейлор Навас.

В началото на втората част Юнайтед на два пъти бе близо до втори гол, след като първо Антони Марсиал се оказа на добра позиция, а след него и Единсон Кавани, но и двамата не успяха да преодолеят Навас. В 57-ата минута "червените дяволи" създадоха едно от най-чистите си положения пред вратата на съперника. Единсон Кавани бе изведен по много добър начин сам срещу вратаря, но прехвърлящият му удар срещна напречната греда. При добавката Марсиал стреля от близко разстояние, но право в тялото на Навас.

В 69-ата минута ПСЖ стигна до втори гол. Абду Диало намери по страхотен начин Маркиньос в наказателното поле на домакините и той с точен удар направи резултата 2:1. При ситуацията имаше съмнения за засада, но след повторенията се видя, че такава няма. В 70-ата минута англичаните останаха с човек по-малко. Фред получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу съперников футболист.

До края на срещата футболистите на Юнайтед опитаха да се върнат в срещата, но страхотни пропуски направиха Пол Погба и Бруно Фернандеш. В последната минута на редовното време Килиан Мбапе можеше да направи резултата 3:1, но излязъл сам срещу Давид де Хеа стреля покрай вратата. Само 120 секунди по-късно ПСЖ стигна до трети гол. Мбапе изведе много добре Рафаел в наказателното поле, който отклони топката към Неймар. На празна врата бразилецът не сгреши и оформи крайния резултат.