ПСЖ удари РБ Лайпциг след дузпа на Неймар

Манчестър Юнайтед попиля за полувреме Истанбул ББ

Спорт
08:09 - 25 Ноември 2020
1697
ПСЖ удари РБ Лайпциг след дузпа на Неймар

Пари Сен Жермен спечели с минималното 1:0 домакинството си на РБ Лайпциг от група H на Шампионска лига. Единственото попадение в срещата вкара Неймар в 10-ата минута от дузпа.

Успехът е от изключително значение за ПСЖ, който вече е с 6 точки след 4 мача, наравно с Лайпциг. Лидер е Манчестър Юнайтед с 9. „Червените дяволи се наложиха с 4:1 срещу Истанбул Башакшехир. За английския тим точни бяха Бруно Фернандеш на два пъти, докато по едно попадение добавиха Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс. За турците точен бе Денис Тюрюк.

Двубоят в Париж започна с домакински натиск, който се отплати в 10-ата минута. Марсел Забитцер фаулира Анхел ди Мария в наказателното поле и главният съдия Дани Макелие посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Неймар, който хладнокръвно прати топката в десния ъгъл на вратата. Петер Гулаши предугади къде ще стреля бразилеца, но не успя да отрази.

Секунди по-късно дойде отговорът на РБ Лайпциг. Даю Упамекано засече центрира от ъглов удар и насочи топката към мрежата, но Кейло Навас се намеси чудесно и предотврати гол.

В 23-ата минута Ди Мария бе близо до удвояването на преднината на ПСЖ, но ударът на аржентинеца от границата на наказателното поле бе спасен от Гулаши.

Половин час след началото Ди Мария отново застраши сериозно вратата на гостите. Този път ПСЖ получи пряк свободен удар на няколко метра от наказателното поле. Именно крилото изпълни, но топката премина на сантиметри встрани от целта.

В 38-ата минута бе ред на Кейлор Навас да се намесва решително след силен шут на Амаду Айдара.

Секунди преди почивката Дани Олмо проби по десния фланг и центрира. В наказателното поле Емил ФОрсберг не бе покрит. Нападателят успя да засече, но не намери целта.

В 48-ата минута отново Форсберг бе потърсен с центриране. Шведът опита да вкара с акробатично изпълнение, но прати топката далеч от целта.

РБ Лайпциг продължаваше да разчита главно на центрирания към Форсберг. В 66-ата минута националът на Швеция засече с глава подаване от корнер, но Навас безпроблемно улови. Петнайсет минути по-късно с глава стреля и Поулсен, но неточно.

ПСЖ много умело уби темпото на срещата и почти не даде шанс на своя опонент. Минутка преди изтичането на редовното време Сабитцер стреля мощно, но неточно.

В добавеното време Рафиня Алкантара имаше шанс да сложи точка на спора, но Гулаши спаси. В крайна сметка парижани удържаха аванса си и се поздравиха с крайния успех.

В другия мач от групата Манчестър Юнайтед победи с 4:1 Истанбул Башакшехир и запази лидерската си позиция във временното класиране. С успеха „червените дяволи“ отмъстиха на турския си съперник за загубата с 1:2 като гост в началото на ноември.

Срещата на „Олд Трафорд“ започна по-добре за Манчестър Юнайтед и още във 2-рата минута Маркъс Рашфорд пропиля страхотен шанс да изведе домакините напред в резултата. Английският национал проби самостоятелно в наказателното поле, но в крайна сметка бе спрян от защитата на турците.

Пет минути по-късно обаче „червените дяволи“ поведоха след страхотно изпълнение на Бруно Фернандеш. Португалецът засече с десния си крак центриране от корнер на Алекс Телес и почти скъса мрежата.

В 19-ата минута Фернандеш се възползва от вратарска грешка и удвои аванса на Ман Юнайтед. Алекс Телес отново центрира в наказателното поле. Стражът Мерт Гюнок улови топката, но я изпусна, а португалският полузащитник отбеляза.

Истанбул Башакшехир изглеждаше стъписан и нямаше отговор. Около четвърт час преди почивката домакините направиха резултата класически. Рашфорд бе изведен с дълго подаване зад защитата на турския тим, но бе съборен в наказателното поле. Главният съдия посочи бялата точка и самият Рашфорд реализира със спокойствие за 3:0.

В 43-ата минута Демба Ба стреля опасно, но след рикошет в тялото на Хари Магуайър, топката излезе в ъглов удар, от който вратата на Де Хеа не бе застрашена.

През втората част Манчестър Юнайтед понамали оборотите, но продължаваше да застрашава вратата на противника. В 62-рата минута Телес центрира, а Магуайър стреля с глава, но над напречната греда.

15 минути преди изтичането на редовното време гостите все пак стигнаха до гола. Дениз Тюрюч стреля от пряк свободен удар. Де Хеа изби, но се оказа, че топката е преминала голлинията с целия си обем, съответно изоставането на Башакшехир бе намалено до два гола.

Пет минути преди края Един Виска опита късмета си с шут с левия крак, но разтресе напречната греда. В 87-ата минута отново босненецът стреля опасно към близкия ъгъл на Де Хеа. Испанският страж обаче внимаваше и предотврати гола.

Във 2-рата минута от добавеното време на мача Манчестър Юнайтед сложи точка на спора с бърза контраатака, която бе завършена от Даниел Джеймс.