ПСЖ унижи Барселона, Ливърпул би Лайпциг

С хеттрик се отчете Килиан Мбапе

Топ
03:52 - 17 Февруари 2021
2522
ПСЖ унижи Барселона, Ливърпул би Лайпциг

ПСЖ разгроми Барселона с 4:1 насред "Камп Ноу" в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Килиан Мбапе вкара знаменит хеттрик, с който нанесе още един тежък удар на Барса на неговия стадион в Европа след 0:3 от Ювентус в груповата фаза. Испанският гранд за първи път в историята си допуска по три гола в два поредни домакински мача в Европа.

Каталунците поведоха чрез попадение на Лионел Меси от дузпа в 27-ата, но след това Мбапе отговори с хеттрик - в 32-ата, 65-ата и 85-ата, а веднъж за парижани се разписа и Мойс Кийн в 70-ата. Реваншът във Франция е на 10 март.

Ливърпул направи също огромна крачка към класиране на четвъртфиналите. Мърсисайдци победиха Лайпциг с 2:0 като гост в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финала. Заради ограниченията, наложени от пандемията от коронавирус, мачът вместо в Германия, се игра в Унгария на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща. Английският шампион стигна до успеха с попадения на Мохамед Салах в 53-ата и Садио Мане в 58-ата минута, като и двата гола дойдоха след груби грешки в защитата на германците.