ПСЖ взе само точка от Монако на "Парк де Пренс"

Неймар и дузпа измъкнаха столичани

Спорт
08:41 - 29 Август 2022
1521
ПСЖ взе само точка от Монако на "Парк де Пренс"

Пари Сен Жермен допусна първа грешна стъпка в Лига 1. Шампионите бяха спънати у дома от Монако след равенство 1:1. Парижани бяха спряни и от гредите, като три пъти вместо в мрежата, топката се спря в тях.

Гостите поведоха в 20-ата минута когато Кевин Фоланд получи брилянтен пас, който превърна в гол с прецизен изстрел в десния ъгъл.

В 32-ата минута Кайо Енрике стреля от пряк свободен удар, но Джанлуиджи Донарума се отличи с добро спасяване.

В края на първата част Лионел Меси пробва късмета си с удар от далечно разстояние, но опитът му само разтърси левия страничен стълб. Секунди след това и Мбапе уцели страничния стълб, но с изстрел отблизо.

В началото на втората част Бен Йедер получи пас на границата на наказателното поле и стреля, но много над вратата. В 59-ата минута Нюбел спря Неймар.

В 68-ата минута след преглед с ВАР на ситуация, която преди това подмина Беноа Бастиен свири дузпа за парижани. Зад топката застана Неймар, който бе фаулираният играч за наказателния удар. Бразилецът преодоля Нюбел с изстрел в левия ъгъл за 1:1.

В 75-ата минута Ашраф Хакими реши да изненада вратаря с бърз удар от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от десния страничен стълб.