ПСЖ взе солиден аванс

Френският тим спечели с 2:0 домакинството си на Сосиедад

Спорт
11:14 - 15 Февруари 2024
1408
ПСЖ взе солиден аванс

Пари Сен Жермен постигна трудна победа с 2:0 над Реал Сосиедад на „Парк де Пренс“ с попадения на Килиан Мбапе и Брадли Баркола в първи осминафинален мач в Шампионска лига. Реваншът в Страната на Баските е на 5 март.

В 58-ата минута парижани поведоха с гол на Мбапе, който от близка дистанция засече продължена топка от Маркиньос след центриране на Усман Дембеле от корнер. В 71-вата минута Баркола удвои аванса на ПСЖ след страхотен индивидуален рейд.

Гранде Чиро Имобиле съкруши Байерн на ''Олимпико'' и накара Лацио да мечтае

Още в първата минута Реал Сосиедад имаше голов шанс. Маркиньос сгреши при изнасянето и подари топката на Андре Силва, който стреля от около 20 метра, но покрай вратата на Джанлуиджи Донарума.

В петата минута Фабиан Руис пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му с левия крак премина много над вратата на Алекс Ремиро.

Само минута след това Килиан Мбапе демонстрира бързината си и след извеждащо подаване нахлу в наказателното поле на Реал Сосиедад, след което ненесе първия точен удар в срещата, но Ремиро успя да спаси.

В следващите минути Реал Сосиедад се настани в половината на ПСЖ и опита някои интересни комбинации. В 22-рата минута Такефуса Кубо центрира за Андре Силва, който стреля с глава покрай вратата.

В 35-ата минута се стигна до рабзъркване в наказателното поле на "чури-урдин" след изпълнение на ъглов удар, а на добра позиция се озова Брадли Баркола, който стреля с глава, но неточно.

В последната минута от редовното време на първата част Микел Мерино бе изключително близо до това да даде аванс на Реал Сосиедад с мощен шут от 20 метра, но топката срещна напречната греда.

В 50-ата минута Ашраф Хакими направи добър пробив отдясно и комбинира с Килиан Мбапе, който от точката на дузпата нанесе удар от движение, но топката тупна в тревата и Ремиро успя да я улови без проблеми.

Шест минути след това Мбапе стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. Играта за кратко бе спряна, за да се окаже медицинска помощ на Хамари Траоре.

Ъгловият удар бе изпълнен в 58-ата минута, а с него ПСЖ поведе с 1:0. Усман Дембеле центрира към Маркиньос, който отклони за Килиан Мбапе, а нападателят от близка дистанция не сгреши и отбеляза дежурния си гол.

В 63-ата минута Килиан Мбапе проби мощно през центъра и от границата на наказателното поле нанесе тежък удар, който Ремиро изби в напречната греда и топката излезе в ъглов удар.

В 71-вата минута Пари Сен Жермен отбеляза и второ попадение. Фабиан Руис разпредели наляво към Брадли Баркола, който направи страхотен пробив, навлезе в наказателното поле и преодоля технично Ремиро за 2:0.

В 85-ата минута Марко Асенсио отправи удар от въздуха, който бе уловен от Алекс Ремиро. Две минути след това Рандал Коло Муани проби добре отляво, навлезе в наказателното поле и шутира по земя, но в аут.