Пудинг с ленено семе , ябълка и шамфъстък

за 4 порции, 20 мин

Кухня
07:49 - 21 Април 2024
4234
Пудинг с ленено семе, ябълка и шамфъстък

Продукти

½ шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт

400 мл мътеница (може да се замести с 1:1 кисело и прясно мляко)

6 с.л. смляно ленено семе

1 голяма ябълка

1 с.л. кленов сироп или мед

1 с.л. лимонов сок

1 щипка канела

30 г шамфъстък или други ядки

2 с.л. овесени ядки

 

Приготвяне

Смесват се мътеницата, лененото семе и остърганите семенца ванилия. Оставя се да набъбне около 20 мин.

Разпределя се в 4 чаши или купички. Оставя се в хладилника за около 12 часа.

Почистената от семето ябълка се нарязва на малки кубчета. Полива се с лимоновия сок и кленовия сироп.

Прибавят се овесените ядки и нарязаният шамфъстък и се разбърква.

Ябълковата смес се разпределя върху млечната с лененото семе.