Пускат Гросжан във вторник, Фитипалди го заменя

Спорт
14:08 - 30 Ноември 2020
1819
Пускат Гросжан във вторник, Фитипалди го заменя

Пилотът на Хаас Ромен Грожан, който катастрофира жестоко на пистата „Сахир“ метри след старта на Гран при на Бахрейн, а болидът му се запали, ще бъде изписан от болницата във вторник сутринта. За това обявиха от неговия тим.

Френският пилот по някакъв начин успя да се измъкне от болида си, който се разцепи на две и се запали. Той се отърва само с леки изгаряния по китките и глезените.

Грожан бе откран с хеликоптер в болницата и остана под лекарско наблюдение през цялата нощ.

Французинът успя да публикува кратко видео от болничното си легло, за да благодари на всички за пожеланията им и изказа благодарност към маршалите.

Пилотът на Хаас също така изрази своята благодарност към системата „Halo“, която му спаси живота.

„Ромен Грожан продължава възстановяването си в болницата на Силите за отбрана на Бахрейн, след като остана там през нощта след инцидента в неделя за Гран при на Бахрейн“, се казва в изявлението на Хаас.

„Лечението от изгарянията, които Грожан получи на китките на двете си ръце и на глезените си преминава добре. Той беше посетен от директора на Хаас Гюнтер Щайнер в болницата. Пилотът се очаква да бъде изпусан във вторник сутринта“, добавят от екипа.

В същото време стана ясно, че Пиетро Фитипалди ще смени Ромен Грожан в екипа на Хаас.

Нараняванията, които французинът има означават, че няма да може да вземе участие в състезанието, което е през следващия уикенд.

Вместо това от Хаас вече обявиха, че 24-годишният Фитипалди ще го замени.

„След като беше решено, най-доброто за Ромен е да пропусне поне едно състезание. Изборът да кара Пиетро беше доста лесен“, коментира директорът на Хаас Гюнтер Щайнер.

„Пиетро ще кара VF-20 и е запознат с болида. През последните два сезона той е тест пилот и резервен пилот. Той е очевидният избор“, добави Щайнер.