Пускат Джокович в Париж без ваксина

Сърбинът ще може да играе и на мастърса в Монте Карло

Тенис
19:15 - 03 Март 2022
2425
Пускат Джокович в Париж без ваксина

Новак Джокович ще може да участва на следващия турнир от “Големият шлем” - “Ролан Гарос” в Париж, и без да има ваксина против коронавирус. Министър-председателят на Франция Жан Кастекс обяви отпадането на това изискване за влизане в държавата от 14 март и отмяна на задължителното носене на маски с изключение на здравните заведения и градския транспорт.

“Благодарение на колективните ни усилия ситуацията се подобрява. Покрити са изискванията за следващата фаза на отпускане на мерките”, каза Кастекс по тв TF1.

Освен че ще може да играе на “Ролан Гарос” (22 май - 5 юни), Джокович няма да има проблем да се включи и в “Мастърс 1000” в Монте Карло от, 9 април. Джокович е известен антиваксър и отказът му да постави първа и втора игла бе причината да не бъде допуснат да играе в откритото на Австралия. Сърбинът не получи медицинско изключение заради непълна документация и бе депортиран от страната.

Преди няколко дни Джокович се раздели с дългогодишния си треньор Мариан Вайда.

“Какво пътешествие имахме заедно в продължение на 15 години, приятелю! Ти бе на моя страна в най-важните и запомнящи се моменти в моята кариера. Заедно постигнахме непостижимото и винаги ще съм благодарен за приятелството и отдадеността ти. Винаги ще си част от моето семейство и няма да мога да ти благодаря достатъчно за всичко”, написа Новак.