Пускат първия документален филм за легендата Рони Джеймс Дио

Лентата, която все още не е завършена, ще включва редки архивни кадри и снимки на певеца

Новини
13:50 - 20 Февруари 2020
4837
Пускат първия документален филм за легендата Рони Джеймс Дио

Първият в историята документален филм за легендарния хеви метъл певец Рони Джеймс Дио съвсем скоро ще види бял свят. Той ще бъде заснет от компанията BMG.

Дио е широко признат за един от най-големите и най-влиятелни вокалисти на хард рока на всички времена,
Дио беше част от Rainbow, Black Sabbath, Elf, Heaven & Hell и собствената му едноименна група в продължение на 40-годишна кариера. Умира от рак през 2010-та на 67-годишна възраст.

Лентата, която все още не е завършена, ще включва редки архивни кадри и снимки от личните му архиви. Според съобщението филмът ще предложи интимни сцени с най-близките връстници, приятели и семейството на Дио.

Той ще разглежда не само неговия личен живот и кариера, но и неговата обширна благотворителна дейност, включваща Dio-helmed Hear 'n Aid - отговорът на металния свят на Band Aid и USA for Africa през 1985 г., който събра повече от 1 милион долара в година - и Фондът "Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer", основан в негова чест, който събра повече от 2,5 милиона долара за финансиране на изследвания за рак.

Филмът е финансиран единствено от BMG и ще бъде подпомогнат от Дон Арготт и Демиан Фентън („Рамка на Джон ДеЛорейн“, „Вярващият“, „Последните дни тук“), продуциран от Дон Арготт и Шийна Джойс за 9.14 снимки, изпълнителен продуцент на Уенди Дио за Niji Productions и Кати Ривкин Daum за BMG.

„Много се вълнувам, че работя с BMG по дългоочаквания документален филм на Рони. Той обичаше феновете си и се надявам, че ще се радват на това пътуване през живота на Рони“, споделя Уенди Дио.

На 21 февруари 2020 г. BMG ще издаде току-що ремастерираната колекция от прочутите студийни албуми на Дио от 1996 - 2004 г. „Angry Machines“, „Magica“, „Killing the Dragon“ и „Master of the Moon“. Четирите издания на CD никога досега не са пуснати на винил в Северна Америка, четирите преиздания съдържат редки и неиздадени бонус песни, включително записи на живо от турнето за всеки албум, включващи класика от цялата му кариера.

Дата на излизане на филма все още не е обявена.