Пуснаха у дома касапина на Дебора

Георги Георгиев ще бъде следен с електронна гривна

14:40 - 30 Юли 2024
1886
Пуснаха у дома касапина на Дебора

Районният съд в Пловдив пуска под домашен арест Георги Георгиев, обвинен по делото „Дебора”. Досега той беше с най-тежката мярка – задържане под стража. Домашния арест той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна.

Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което му е била наложена най-тежката мярка. 

„Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година. Освен това няма опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява”, коментира адв. Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

Дебора Михайлова не се яви на днешното заседание по делото срещу подсъдимия Георги Георгиев. В продължение на два часа обаче беше разпитвана майка ѝ. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес. 

Като допълнителна мярка за процесуална принуда, на подсъдимия беше забранено да напуска пределите на страната. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева каза, че ще се възползва от правото на обвинението да протестира определението на съда.