Путин посрещна Си Дзинпин в Кремъл (ВИДЕО)

Новини
19:31 - 21 Март 2023
2643
Путин посрещна Си Дзинпин в Кремъл (ВИДЕО)

Русия и Китай демонстрираха днес своето "безгранично приятелство" по време на пищна церемония в Кремъл, имаща за цел още повече да заздрави връзките между тях на фона на сраженията в Украйна.

Руският президент Владимир Путин посрещна китайския лидер Си Дзинпин в Големия Кремълски дворец, където двамата проведоха разговори, на които присъстваха и висши служители от двете страни.

Си се изкачи бавно по застланото с червен килим стълбище на стария имперски дворец, по което бяха наредени гвардейци в парадни униформи в стила на 19-и век. Путин чакаше да поздрави китайския президент в Георгиевската зала.

Двамата лидери, облечени с черни костюми и тъмночервени вратовръзки, влязоха в огромната зала с полилеи от противоположни страни и се ръкуваха в средата й, а през това време звучаха националните химни на Русия и Китай.

Бляскавата церемония отразяваше важността на тридневното посещение на Си в Русия, започнало вчера. Китайският лидер е отседнал в чисто нов хотел, китайска собственост, в центъра на Москва. Той се придвижваше в руската столица с лимузина "Хунци", китайско производство.