Путин прие външния министър на Северна Корея

Президентът на Русия благодари за подкрепата

Новини
21:26 - 16 Януари 2024
2620
Путин прие външния министър на Северна Корея

Руският президент Владимир Путин разговаря днес с външните министри на Северна Корея и Русия - Чое Сон Хюи и Сергей Лавров - след двустранна среща в Москва, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Севернокорейската външна министърка е на посещение в руската столица на фона на сближаване на двете страни след началото на военната кампания на Русия в Украйна.

"Руският президент Владимир Путин прие в Кремъл външния министър на КНДР Чое Сон Хюи", каза Песков и допълни, че двамата външни министри са информирали руския лидер за постигнатите споразумения.

От руска страна в срещата е участвал и съветникът на руския президент Юрий Ушаков.

В началото на срещата си със севернокорейската си колежка Лавров е изтъкнал, че Москва оценява подкрепата на Пхенян в контекста на военните действия в Украйна и очаква ползотворното сътрудничество между двете страни в ООН и други многостранни формати да продължи.
Според руския дипломат настоящите разговори са съвсем навременни и са дали възможност да се обобщят предварителните резултати от активната работа за изпълнение на договореностите, постигнати на срещата на върха между Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун на космодрума "Восточний" през септември миналата година.