Путин се е разходил до Мариупол

За това съобщиха от президентската администрация

Новини
11:54 - 19 Март 2023
2449
Путин се е разходил до Мариупол

Президентът на Русия Владимир Путин е посетил Мариупол, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение от Кремъл.

Мариупол е окупиран от руската армия от май миналата година.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщава ТАСС. После с кола е прекосил няколко района на града, спирал е на различни места, говорил е с жителите, пояснява агенцията. По време на пътуването с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който е информирал за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че на 17 март Путин е провел съвещание в командния пункт в руския град Ростов на Дон. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Вчера Владимир Путин беше в Крим по повод деветата годишнина от анексията на полуострова.

Появите на руския президент на различни места са на фона на издадената само преди дни в Хага заповед за неговия арест. Той е обвинен във военни престъпления в Украйна. В становището на съда се казва още, че Путин е отговорен за незаконната депортация на украински граждани, сред които и деца.