Путин се закани със строг отговор за "всяка намеса" в президентската кампания

Новини
09:15 - 16 Декември 2023
1721
Путин се закани със строг отговор за "всяка намеса" в президентската кампания

Владимир Путин предупреди да не бъдат правени никакви опити за чуждестранна "намеса" по време на кампанията за президентските избори през март 2024 г. в Русия, които ще се проведат на фона на войната в Украйна и репресии срещу опозицията, предава БТА.

"Всяка намеса във вътрешните работи на Русия ще получи ответен отговор, и то строг ответен отговор, съгласно руските закони", заяви Путин на излъчена по телевизията среща с партийни лидери на парламентарно представените партии. "Ние защитаваме свободата на нашия народ, неговия суверенитет, правото му да избира бъдещето си. Народът и само народът на Русия е единственият източник на власт в нашата страна", увери той.

След 2022 г., белязана от неуспехи на украинския фронт и залп от западни санкции, Владимир Путин изглежда в края на 2023 г. в по-добра позиция с провала на контранастъплението, започнато това лято от Украйна, разцеплението в Европа и САЩ по отношение на подкрепата за Украйна и възстановяването на националната икономика.

Миналата седмица той обяви, че ще бъде кандидат за пети мандат на президентските избори на 17 март. Няма съмнения, че той ще бъде преизбран след почти четвърт век на власт и при условие, че почти всички основни опоненти, включително Алексей Навални, бяха хвърлени в затвора или прокудени в изгнание.