"Адидас": Легендите се забавляват!

Фирмата за спортна екипировка събра някои от най-големите имена във футбола

Спорт
16:53 - 12 Август 2024
1324
"Адидас": Легендите се забавляват!

"Адидас" успя да събере в един кадър Рио Фърдинанд, Патрик Виера, Зинедин Зидан, Бастиан Швайнщайгер и Алесандро Дел Пиеро, като изрекламира третите екипи на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус за сезон 2024-25 г.

"Адидас" реши да върне логото си с трилистник за гореспоменатите екипи, за да отбележи 75-годишния юбилей на марката през 2025 г. Този ход е в съответствие и с неотдавнашния фокус на компанията върху възраждането на наследството и класическите футболни екипи.

"Нашето лого Adidas Trefoil означава спортна елегантност, автентичен стил и за много фенове - колективната памет за футбола. Тъй като празнуваме 75-ата годишнина на марката, това е идеалният момент да продължим да свързваме тези два свята и да пренесем трилистникът на терена", заявиха от компанията.

Третите екипи станаха достъпни за закупуване в техните онлайн магазини от днес, както и в определени клубни магазини.

Манчестър Юнайтед

През този сезон Юнайтед наистина се справи с екипите си и новият трети вариант не прави изключение. В основата си бял с широки червено-черни ленти на гърдите, трилистникът на Adidas със сигурност изглежда добре, разположен на гърдите заедно с талисмана на клуба - дявола. Цялостният дизайн има за цел да имитира трицветните знамена, които феновете на Юнайтед продължават да развяват на терените по целия свят.

Арсенал

Вероятно най-малко откровено "ретро" фланелката на "артилеристите" от тази група, техните класически синьо-тюркоазени екипи от средата на 90-те години на миналия век са реформирани, за да се създаде мъглива, психеделична материя, която несъмнено ще изглежда толкова добре край басейна, колкото и на терена.

Байерн Мюнхен

Наистина доста великолепна, чудесно изискана бяла фланелка е завършена с традиционна червено-бяла украса и фин, цялостен ромбовиден десен, вдъхновен от ромбовете на клубния герб на Байерн - който всъщност е наследствена версия на емблемата на Байерн, използвана през 70-те години на миналия век.

Ювентус

Новата трета екипировка на Юве, която от самото начало е изключително хладна, е продължение на лунната тема, която бе възприета за всички екипи през този сезон.
По-специално, сумрачно синята фланелка трябва да отразява нощното небе над Торино, докато златистите назначения наистина добре допълват нещата. Внимателните може да забележат също, че стандартният клубен герб е заменен от размазан силует на танцуваща зебра - символ, предпочитан от италианците, който за първи път се появява на униформите им в началото на 80-те години.

Реал Мадрид

Третата фланелка на Реал Мадрид за сезон 2024-25 е с опростен и елегантен дизайн в тъмно сиво и бяло с втъкан в материала луксозен монограм "RMCF", който напомня на луксозен багаж от висок клас. Както и при дизайна на Юве, яката за поло с изчистен дизайн също придава нотка класа на цялото начинание.