"Активни потребители" с конкурентен на държавата сайт за цените на храните

Стоките са по групи и сравянват колко струват яйца, олио, брашно и други в най-познатите вериги у нас

Новини
13:05 - 15 Април 2023
3192
"Активни потребители" с конкурентен на държавата сайт за цените на храните

На пазара се появи нов сайт, който следи и сравнява цените на основните храни, предлагани в търговски вериги - mysupermarket.bg ("Моят супермаркет").

Това е независим проект, който предлага на потребителите безплатна услуга, която засега включва цените на дребно в магазините на "Кауфланд", "Фантастико", "Т-маркет", "Лидл" и "Балев Био", обясняват от Асоциация "Активни  потребители".

На новата платформа можете лесно и бързо да получите информация за следните групи продукти: Замразени храни, За дома и офиса, За бебето и детето, Напитки, Тестени изделия, Био храни, Месо и риба, Плодове и зеленчуци, Млечни и яйца, Пакетирани храни.

"Разбира се, трудно е за всяка избрана стока да се тича от магазин на магазин, но сайтът позволява да сравните цените на основните стоки и да изберете верига, която ви предлага най-изгодните средни цени по категории", посочват от "Активни потребители" и дават няколко примера, които отразяват цените в един и същи ден:

- Краставици – 3.50 лв. за кг в Т-маркет, 4.49 лв. във Фантастико;

- Гъби печурки – 2.79 лв. за 250 г в Кауфланд, 1.79 лв. във Фантастико;

- Картофи – 0.99 лв. за кг в Балев Био, 1.69 лв. в Кауфланд;

- Червени домати – 3.19 лв. за кг в Лидъл, 4.69 лв. в Кауфланд.

 Най-лесно е да проверите на сайта https://mysupermarket.bg, за да разберете доколко е полезна за вашето домакинство тази информация и така да „гласувате“ за новата услуга, коментира потребителската асоциация.