"Антигей" УЕФА - кмета на Мюнхен: Рунд II

Дитер Райтер бесен от "срамния" отказ на футболната централа да му позволи да освети стадион "Алианц Арена" в цветовете на дъгата

Зимни
17:22 - 22 Юни 2021
2584
"Антигей" УЕФА - кмета на Мюнхен: Рунд II

Кметът на Мюнхен разкритикува отказа на УЕФА да позволи стадион "Алианц Арена" да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача от Евро 2020 между Германия и Унгария, като настоя, че вместо това градската управа ще украси други ключови забележителности на града, информира "Франс прес".

"Намирам го за срамно, че УЕФА ни забранява да изпращаме знак за космополитизъм, толерантност, уважение и солидарност с хората от ЛГБТ общността", настоя кметът на Мюнхен Дитер Райтер.

Той подчерта, че планира да постави знамена в цветовете на дъгата на сградата на кметството на Мюнхен и да освети огромна вятърна турбина, разположена близо до стадиона и други места, за да протестира срещу спорния закон, приет от унгарското правителство миналата седмица, забраняващ "популяризирането" на хомосексуалността сред непълнолетни, като поставя извън закона всякакви образователни програми или материали, в които се споменава хомосексуалността.

УЕФА не позволи стадион "Алианц Арена" да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача от Евро 2020 между Германия и Унгария