"Аполония 2019" започва на 29 август

Балет "Арабеск" открива 35-ото издание на фестивала

Култура
11:02 - 17 Юли 2019
2375
"Аполония 2019" започва на 29 август

Тази година Празниците на изкуствата "Аполония" отбелязват своето 35-о издание. Организаторите отново са заложили на нов облик, разнообразна програма и за пореден път ще представят творчеството както на млади таланти в областта на изкуството, така и на вече утвърдени и добре познати артисти. "Аполония 2019" ще започне на 29 август и ще продължи до 7 септември. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития, вече се продава. Цената на лимитираните пропуски е 450 лв., те може да бъдат купени от мрежата на Ивентим. Ексклузивният билет може да бъде открит и на място в Созопол от 24 август.

Тазгодишното издание ще бъде открито от балет "Арабеск". Престижната танцова трупа е подготвила специална програма за участието си на морската сцена. Спектакълът ще бъде посветен на скоро отбелязаната 50-годишнина от създаването на балета, както и на 35-ото издание на фестивала.  

Специален акцент в програмата е първият майсторски клас на българската оперна певица Александрина Пендачанска. Събитието ще се проведе от 25 до 30 август във ваканционно селище "Санта Марина". Майсторският клас е подходящ за оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст от 18 до 35 години. Всеки одобрен кандидат ще работи по един академичен час на ден с Пендачанска. Всички активни участници не само ще получат диплома за успешно приключване на майсторския клас, но ще имат възможност и да се включат в официалния концерт на оперната прима на 30 август в Созопол. Пълните условия за кандидатстване може да бъдат открити на www.apollonia.bg.

Цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов, което постави началото на неповторимите класически концерти на "Аполония" през 1984 г., се завръща на сцената на фестивала.

По случай 35-ата си годишнина фондация "Аполония" организира съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди. Певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика ще завладее сърцата на публиката на 18 октомври в зала 1 на НДК.