"Атака" издига Георги Димов за кмет на столицата?

Алтернативният вариант било да се кандидатира партийният лидер Волен Сидеров

Политика
19:45 - 16 Август 2019
5442
"Атака" издига Георги Димов за кмет на столицата?

Неуспелият да влезе в Европейския парламент водач на листата на “Атака” Георги Димов ще е кандидат за кмет на София от името на партията. Алтернативният вариант било да се кандидатира партийният лидер Волен Сидеров, който веднъж през 2003 г. вече участва в състезанието за столичен кмет, но взе под 2000 гласа.

“Молете се да отсъствам от работа по-често!”, обърна се Сидеров тази седмица към доскорошните си партньори в “Обединени патриоти” Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Това негово писание във фейсбук бе изтълкувано като заявка, че вероятно ще участва сам в изборите за кмет на столицата. Самият Сидеров заговори, че обмисля да се кандидатира още през юли, за да забрани гей парадите в София. “И ако взема да спечеля, глей какво става. Да не забравяме, че навремето Борисов тръгна от кмет на София”, коментира тогава лидерът на “Атака”.

Самостоятелен кандидат в София ще издигне и ВМРО, обявиха от партията. Все още хората на Красимир Каракачанов избирали от няколко имена, като търсят популярно лице. Засега фаворит на ВМРО обаче бил общинският им съветник в столицата Карлос Контрера. Той е автор на предложенията за система за електрически скутери под наем в столицата и по-строг контрол върху замърсяването. Прочу се и с историята, че е ритал багажа на бездомна жена в метрото. Тогава обясни, че го е сметнал за изоставен.