"Бандата на Ламбо" буди Перник

Градът е домакин на дебютното издание на фестивала "Арт будилник. Събуди се за култура"

Новини
08:18 - 23 Май 2022
1508
"Бандата на Ламбо" буди Перник

Перник е домакин на дебютното издание на фестивала "Арт будилник. Събуди се за култура". Фестивалът започва тази вечер с "Бандата на Ламбо", в който участват ученици на големия български актьор Стефан Данаилов.

Режисьор на спектакъла е неговата племенница Росица Обрешкова, съобщава БНР.

Срещи с известни творци, театрални постановки, кинопрожекции, концерти и още много интересни събития ще има в Перник през тази седмица. Организатори на фестивала са журналистът Елизабет Методиева, актрисата София Бобчева и режисьорът Мартин Геновски.

"Да събудим хората за изкуство. И най-вече да събудим идващото поколение, като освен че го събудим за култура, искаме да накараме, тези, които не помнят и не знаят кои са били големи български имена, големи български артисти, да разберат. Това е една от главните цели на фестивала", каза Елизабет Методиева.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров с книгата си "Безнадежден случай", Иво Сиромахов с "Певицата взема властта", Георги Тошев с "Тя, Цветана Манева" и Стефан Вълдобрев с "Книга за песните" ще гостуват на перничани.

Програмата включва още комедията "Игра за двама", документалния филм на Георги Тошев "Неукротимата Стоянка Мутафова" и хитовия проект "Завръщане 2" на Ники Илиев. За децата ще има куклен театър, а за финал е  концертът на група "Сигнал".