"Ботев" Враца остава в елита след мач с COVID-19 опасения

Мачът не се отличи с впечатляващ футбол

Спорт
22:19 - 09 Юли 2020
1688
"Ботев" Враца остава в елита след мач с COVID-19 опасения

Футболният тим на "Ботев" Враца ще играе в Първа лига и през сезон 2020/2021. Отборът от Северозапада победи "Царско село" с 3:0 в плейофа за оставане в елита

Преди срещата в София нервите бяха опънати. Причината беше в положителните тестове за коронавирус на двама играчи на "Дунав" Русе - отбора, срещу когото "Ботев" се изправи в понеделник (6 юли). Домакините от "Царско село" поискаха врачани да бъдат тествани непосредствено преди мача и заплашиха с бойкот. От "Ботев" обясниха, че всички в тима са здрави и са действали по съществуващите разпоредби. Така срещата все пак се игра, а гостите бяха подкрепяни от малка, но атрактивна агитка.

Мачът не се отличи с впечатляващ футбол. И трите попадения паднаха през второто полувреме. Два пъти се разписа Петър Атанасов, а класическото 3:0 оформи Чавдар Ивайлов. 

В 61-ата минута Атанасов стреля неспасяемо за 1:0. Само 7 минути по-късно той покачи резултата, възползвайки се от грешка на вратаря на "царете" Джони Пласид. Стражът не се намеси убедително и в 74-ата минута, когато Ивайлов отбеляза последния гол в срещата.

Така "Ботев" със сигурност ще отпразнува своя 100-годишен юбилей през 2021 г. като член на елитната футболна група. "Дунав" и "Царско село" ще играят един срещу друг на 13 юли, за да си разпределят съперниците от Втора лига - "Монтана" или "Септември" София.